Що потрібно, щоб бути мисливцем

Пройшли ті часи, коли ти міг просто взяти спис і відправитися в ліс за здобиччю не піклуючись про ліцензії та сезоні полювання. Та особисто мені нітрохи не шкода. Полювання - дуже серйозне і небезпечне справу. Це не просто заняття - це стиль життя. Мисливець живе полюванням, тільки в лісі він по-справжньому живий і вільний. Там він має свою владу, там він має право відняти чуже життя або ж віддати свою. Так що просто взяти в руки рушницю і відправитися в ліс недостатньо.

Я не знаю, чим викликане твоє бажання носити рушницю, але я спробую тобі допомогти. Якщо ти дійсно хочеш стати мисливців, якими були твої батьки і діди, днями безперервно бродити по лісі, шукаючи слід звітного звіра і в останній сутичці забрати його життя - читай далі.


Опусти поки законодавство та іншу паперову нудьгування. Вони всього лише пропуск в ліс, але до нього не мають ніякого відношення.

Перше, що ти повинен знати - ніхто не дасть тобі так просто себе вбити. Будь то кабан, вовк чи ведмідь - тобі доведеться відстояти своє право забрати їх життя, інакше вони заберуть твою. У лісі діють первісні закони і виживає відверто найсильніший. Якщо це не ти - ніхто не буде в цьому винен. Сам знав на що йдеш.

Як я вже говорив - будь-яке полювання повинна бути обумовлена. Якщо ти приїхав просто так, постріляти в звіряток - сходи краще в тир. Для цього не потрібно витрачатися на дороге рушницю, екіпіровку і купу дозволів. Вбивати заради задоволення не нормально і твоє бажання не має ніякого відношення до полювання.

Ну і останнє, що ти повинен знати - не думай, що стріляти в тварин простіше, ніж в людей. Будь розумним і тримай свої емоції під контролем. Якщо тобі потрібен один кабан - забери тільки одного. Не роби кривавої лазні і не стріляй у все підряд. Якщо ти не впевнений, що зможеш натиснути на спусковий гачок цілячись в звіра - краще повісь рушницю на стіну і знайди інший спосіб заробітку. Серйозно, у світі маса інших занять. А полювання просто не твоє.

Мисливський квиток

За законами РФ, щоб бути мисливцем, тобі має виповнитись не менше 18-ти років. Так що романтично налаштованому молодняку ​​в лісі не місце і це абсолютно справедливо.


Своєрідний паспорт мисливця - його мисливський квиток. Для його отримання доведеться потрудитися, щоб його отримати потрібно здати іспит на знання мисливського мінімуму. Ти повинен вміти стріляти на відмінно. Знати, як правильно вести полювання на звіра, вміти читати сліди і взагалі не блудити в трьох соснах.

Далі тобі доведеться написати заяву в поліцію, але не за тим, щоб твоєму сусідові-хулігану вставили кийок в місце для профілактичної роботи з населенням, а для отримання ліцензії на придбання та зберігання вогнепальної зброї. Звичайно, доведеться пройти тести на психіку, тому відпусти свою школофілософію життя з пацанськи паблік на пару днів, інакше заповітного зброї тобі не бачити. А з рогаткою на ведмедя дещо не камільфо.

Зброя

Отримавши мисливський квиток і ліцензію, ти нарешті може відвідати мисливський храм і вибрати напарницю на найближчі п'ять років. Причому рушницю ти зможеш взяти тільки гладкоствольну, бо нуб ще зовсім. А ось нарізна або комбінованої тільки по закінченні вищезгаданих п'яти років. Вибирати рушницю справа приємна, але дороге. Запасися Денюжки і забери саме те рушницю, в якому ти впевнений. І не соромся запитати поради більш досвідчених мисливців або хоча б продавця в магазині. Одного разу воно може захистити твоє життя, так що продавець не стане тобі втюхивать відверте дно, виробники якого проплатили магазину за рекламу, але може порекомендувати певну фірму. Не зневажай його радою - зброярі беруть якістю. З патроном теж допоможуть в магазині. Тут вже можеш розвісити вуха і вибирати те, що душі завгодно. Особисто я особливої ​​різниці між патроном різних виробників не бачу. Якщо ще не визначився на кого йдеш, а гроші дозволяють - візьми і картеч, і дріб, і кулю. Зайвими не будуть.


Якщо ж варварські стріляючі палиці тобі не до душі і ти бажаєш відчути полювання в її первозданно-первісному вигляді, то ти цілком можеш купити цибулю або арбалет. Не хвилюйся за їх забійну силу - ця проблема давно влагоджена купою полімерів, замість древка, і системою важелів. Луками, при бажанні, можна відбиватися від насідають зомбі або врізати по зубах наполегливій видобутку, яка не бажає помічати твої стріли. А залежно від звіра ти можеш вибрати ще й різні наконечники стріл, які гарантовано і точно уб'ють твою здобич прямо в серце. Та й коштують лук і стріли куди бюджетні своїх порохових напарників.

Екіпірування

Врахуй, що чим досвідченіше ти станеш, чим далі тобі захочеться забратися в пошуках чергової видобутку. І багатоденні тайгові переходи з кордону на кордон стануть звичними і маняще-привабливими, а значить намети, ножі та спальники міцно влаштуються в твоєму гаражі. Але поки ти зовсім зелений, звичайного масхалат і компаса буде достатньо. Так, і потрібно буде навчитися орієнтуватися за компасом і карті, бо GPS-навігатори дороги і не надто надійні в умовах суворої тайги. І більше 3-х днів батарея не протримається. Подбай про мисливських сірниках, кресало і місткому рюкзаку для патронів і одягу. Та й таблетки для очищення води і запас їжі на декілька днів теж не завадять. Май на увазі, що чим крупніше твоя здобич, тим складніше тобі буде її довезти до будинку - позбутися хоча б про машину, чи що. Сумніваюся, що 120 кг тушу кабана ти Допхав на плечах у дусі Чака Норріса.


Картеч буде модною в наступному сезоні

Звичайно, ти можеш їздити постріляти хоч кожні вихідні. Але в цьому немає сенсу, так як для по-справжньому приємною полювання є свої сезони. У ці періоди шанс зустріти бажану здобич у лісових нетрях зростає в рази, а значить не знадобитися цілодобово на проліт шукати заповітні сліди і видивлятися клаптики вовни на лісовій стежці. І май на увазі: безконтрольний відстріл лісової животинки карається по всій строгості закону.

Підсумок. Як бачиш, стати мисливцем не так вже й складно. Все, що тобі знадобитися - здоровий глузд, знання лісу і вміння тримати рушницю в руках. Так що якщо дуже хочеться - дій, все в твоїх руках.
Поділитись Поділитись

АВТОР Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментарі:

Дописати коментар