Міфи про шкоду пива

Живіт росте не від пива, а для пива

Стільки чуток ходить навколо напою, чий вік вимірюється тисячоліттями:
то натурального пива нема, то розтовстієш ти, то й зовсім жінкою станеш ...


Що ж, настав час рознести ці міфи до біса. Цей напій заслуговує справедливого ставлення.

Час спростувати популярнейшие міфи про одного з найкращих чоловічих напоїв. Я і сам до вчора не знав про деякі факти, наведених тут

Міф 1. «Живе» пиво швидко псується.


Всі знають міф про те що «живе» пиво швидко псується. Це правда, але наполовину. Що таке «порченний продукт»? Той, в якому завелися бактерії. Пиво - продукт бродіння, тому воно, можна сказати, вже зіпсовано. Тільки по-хорошому.

Але факт у тому, що деяке пиво дійсно псується, і його дійсно небажано пити через десять днів після розливу, але це говорить про не про «якість продукції», а про слабку технології виготовлення. Правильно зварене пиво, без потрапляння сторонніх організмів у нього, бродить і стає краще. А якщо технології не дотримуються - ти отримуєш «10 днів», про які сурмлять маленькі пивоварні. Втім, навіть там де пиво швидко псується, воно хоча б вариться. Ніякої хімії! Адже, як ти знаєш ...

Міф 2. Все наше пиво - «хімія» і робиться з порошку



Не буду жартувати з приводу того, що все, що нас оточує і так за фактом хімія. Так, тут мова йде про консерванти, Е-шечках, і вони в пиві дійсно є. Етиловий спирт і вуглекислий газ, продукти бродіння. І ще: спирт в пиво не додають (принаймні, вельми рідко). Чому? А нема чого, продукт сам бродить та й спирт - дороге задоволення.

Не думаю що така «хімія» здатна тебе вбити. А що до порошку, з якого "варять пиво», то це сухий солодовий екстракт. І в ньому немає нічого «хімічного», це висушений і перемелений солод. А використовується він фірмами, у яких немає дорогої апаратури для обробки солоду. Сам розумієш, коли виробництво масове - порошок не використовується, так як він набагато дорожче ніж солод.

Міф 3. Розливне і пляшкове


Питання поскладніше. Спробую пояснити на прикладі нашої міської пивоварні.

Коли є лінія виробництва, то в складі пива немає різниці між тим, що подають в пляшках, і розлитим в тару. Але хоч склад один і той же, різниця за смаком відчувається через газування напоїв. І так, коли я пишу «розливне» - я маю на увазі куплене в пивоварні. Якщо ж говорити про магазинах-посередниках, то тут кожен випадок індивідуальний, і розглядатися не буде.


Міф 4. П'єш пиво - ростуть груди


Тут мова йде про наявність жіночих гормонів в пиві, повільно перетворюють тебе в телицю. Коріння цього міфу ростуть з факту про зміст жіночого гормону в хмелі. Вгадай скільки хмелю на один літр пива? Максимум - 3 грами. Три, мати його, грама, і це при тому, що в сої міститься гормону жіночого в кілька разів більше.

Міф 5. П'єш пиво - росте живіт


Цей міф спростує кожен уважний відвідувач пабів. І хоч той, хто часто п'є пиво, може похвалитися «пивним» животом, провини пива тут немає.

Пиво - вкрай низькокалорійний алкоголь (в апельсиновому соку калорій і того більше), він швидко виводиться з організму і сам по собі не стане причиною "пивного живота". А ось «закуска», споживана до цього пива - може. Ти й сам не раз помічав як пиво пробуджує звірячий апетит. Особливо якщо напій якісний і п'ється на свіжому повітрі п'ятничним ввечері, коли хочеться спокійно посидіти і відпочити. І ось ти вже не помічаєш як мнеться порцію жирного м'яса, горішків і свіжого пивного хліба.


Міф 6. Шкідливо пити пиво з пластикової тари


Від знайомих неодноразово чув міф про те, що пиво у пластиковій пляшці вбирає шкідливі речовини з пластика. Так, пластик токсичний, але для пивних пляшок використовується ПЕТ, хімічно нейтральний полімер. А він нешкідливий. В кінці-кінців, виробники не звірі, смерті споживачам не бажають. Але, не дивлячись на це, пиво у пластику я не рекомендую. Хоча б тому, що я раджу купувати пиво у пивоварні і у фірмових магазинах. Та й згідно з останнім законом, пластикових пляшок об'ємом більше 0,5 літрів незабаром у продажу не буде.

Ще, поза списком міфів: пиво навіть по-своєму корисно. У ньому містяться вітаміни групи В (хоч і в невеликих кількостях), та й саме пиво підвищує апетит, заспокоює і утихомирює. До речі, в Єгипті пивом лікували шкірні захворювання. І технологія що зараз, що п'ять тисяч років тому однакова.


Крім написаного вище варто додати, що пиво також запобігає атрофію мозку через наявність у ньому кремнію. При цьому, як і всякий алкоголь, пиво руйнує мозок (в першу чергу у молодого, зростаючого організму), що було неодноразово доведено як на теорії, так і на практиці. Та й пивний алкоголізм аж ніяк не міф, а сувора реальність (як і будь алкоголізм). При цьому відмінність пивного алкоголізму в тому, що пиво сприймається як слабоалкогольний напій, а тому відносно нешкідливий (що теж невірно). І тому таке психологічне захворювання важче вилікувати.

Підсумок


Як бачиш, навколо пива ходить багато пропагандистських міфів. І досить несправедливих, а часом і абсурдних. Так, пиво, як і всякий алкоголь шкідливий при постійному вживанні. Однак так можна сказати про будь-якому продукті, включаючи фрукти та овочі. При цьому, незважаючи на гадану після моєї статті необразливість напою, зловживати його кількістю не варто, а робити вживання пива мало не щоденним ритуалом -тим більше.

У всякому разі, прочитавши цю статтю ти назавжди розвіяв для себе парочку-другу міфів. Принаймні, я на це сподіваюся.

Ну що, по пиву?
Поділитись Поділитись

АВТОР Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментарі:

Дописати коментар