IBM: п’ять інновацій, які змінять ваше життя протягом п’яти років

IBM представила восьмий щорічний список п’яти перспективних технологій, які, на думку фахівців корпорації, протягом найближчої п’ятирічки зможуть вплинути на наше життя, роботу і стиль спілкування. Прогноз заснований на ринкових тенденціях і соціальних процесах, а також розробках дослідних лабораторій IBM.
У нинішньому році в списку представлені інновації, засновані на принципі набуття знань: за допомогою когнітивних систем наступного покоління комп’ютери зможуть навчатися, робити висновки і взаємодіяти з користувачами більш природним, персоналізованим чином.
Поява таких систем стане можливою завдяки об’єднанню хмарних обчислень, аналізу великих обсягів даних, технологій навчання, а також засобів безпеки.
Класна кімната зробить процес навчання більш ефективним
IBM
IBM вважає, що протягом найближчих років оснащення навчальних кімнат новітніми системами дозволить викладачам пізнавати кожного учня особисто і навіть складати для нього індивідуальний розклад для всіх освітніх етапів.
У наступні п’ять років вчителям буде доступна інформація про всі результати тестування, відвідування і поведінки кожного учня.
Складна хмарна аналітика дасть педагогам розуміння, хто зі школярів або студентів може відставати і які труднощі зазнає. Система також зможе запропонувати кожному учневі конкретні кроки для подолання цих труднощів.
Традиційні магазини обійдуть інтернет-майданчики в сфері продажів
IBM
У 2012-му світові онлайнові продажі перевищили $ 1 трлн і зараз показують зростання, що перевищує показники роздрібних магазинів. Однак укладачі списку вважають, що протягом наступної п’ятирічки нові технології повернуть офлайновим магазинам колишню популярність.
Справа в тому, що вони забезпечують споживчий досвід, який неможливо повторити в інтернет-магазині. Зокрема, покупці можуть фізично «стикнутися» з цифровим світом. Очікується, що суперкомп’ютерні технології дозволять продавцям-консультантам стати фахівцями по всіх продуктах, представлених в торговому залі.
Доповнена реальність і недавно анонсована відкрита хмарна платформа Watson для розробників запропонують споживачам новий формат покупок в магазині. Власники салонів продажів зможуть точно передбачати, які продукти захочуть купити їх клієнти. У результаті фізичні точки продажів перетворяться на простір, який підлаштовується під кожного відвідувача.
Інноваційні способи лікування на основі аналізу ДНК пацієнта
IBM
У наступні п’ять років розвиток аналітики великих обсягів даних і хмарних когнітивних систем, а також відкриття в області геномних досліджень допоможуть лікарям правильно діагностувати злоякісні пухлини і створювати персоналізовані плани лікування хвороби для мільйонів пацієнтів по всьому світу.
«Розумні» системи будуть аналізувати повну розшифровку генома пацієнта і великі архіви медичних карт і публікацій з теми, щоб надавати онкологам конкретні методи лікування. Боротьба з раком, заснована на аналізі генома, розглядається як перспективний метод досить давно, але лише у небагатьох лікарів була можливість діагностувати і лікувати пацієнтів на такому рівні.
Протягом п’яти років хмарні когнітивні системи можуть зробити таке персоналізоване лікування доступним для людей у всьому світі.
«Цифровий страж» прийде на допомогу в Інтернеті
IBM
Традиційні засоби забезпечення безпеки при роботі в Мережі, такі як паролі, антивіруси і мережеві екрани, що не надають комплексного захисту від дій зловмисників. Проблема, зокрема, полягає в тому, що подібні інструменти зазвичай розпізнають тільки відомі види шкідливих програм і типи атак.
Через п’ять років у кожного веб-користувача, на думку IBM, може з’явитися особистий «цифровий страж», який захищатиме довірені йому пристрої, запобігаючи крадіжці персональних даних.
Система безпеки зможе порівнювати контекстні, ситуаційні та хронологічні дані для аутентифікації на різних пристроях. Накопичуючи інформацію про користувачів, «цифровий страж» зможе відрізняти повсякденну активність від підозрілої і виступати в якості радника.
Міста стануть помічниками своїх жителів
IBM
Через п’ять років, вважають автори списку, «розумні» міста навчаться в режимі реального часу оцінювати мільярди процесів, роблячи висновки про потреби, заняття і навіть способи пересування людей.
Комп’ютерна інфраструктура при цьому дозволить визначати, які ресурси потрібно виділити, а також коли і де їх слід задіяти, щоб місто могло адаптуватися під потреби громадян. Мобільні пристрої і соціальні мережі дозволять жителям налагодити пряму взаємодію з міською владою.
Ця концепція вже отримала розвиток в Бразилії, де дослідники IBM працюють над створенням краудсорсінгової платформи, яка дозволить городянам звертати увагу адміністрації на відсутність необхідної інфраструктури для людей з обмеженими можливостями.
Підготовлено за матеріалами IBM
Поділитись Поділитись

АВТОР Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментарі:

Дописати коментар