Факти про колишні професії відомих письменників

Джек Лондон працював на кобальнях під час «золотої лихоманки», проте самостійно заробляти на життя він став набагато раніше. Будучи школярем, письменник продавав газети, а закінчивши початковікласи, у віці 14 років влаштувався робітником на консервний завод. Не справляючись з важкою працею, він почав нелегально ловити устриць в бухті Сан-Франциско. Пізніше йому довелося працювати матросом на промисловий шхуні, прасувальником  у пральні та кочегаром.
 
 
Хорхе Луїс Борхес працював асистентом у муніципальній бібліотеці Буенос-Айреса і навіть став директором Національної бібліотеки. Письменник не хотів залишати своєї роботи і говорив, що вона дає йому багато натхнення для творчості. У літньому віці Борхес втратив зір, і сам себе жартома називав «сліпий бібліотекар». 
 
 
Льюїс Керролл ніколи не залишав своїх професійних занять: перш за все він був викладачем, математиком і фотографом, а заняття письменством часто називав «літературною дурницею».  
 
 
Андрій Платонов  працював у майстернях з виробу млинових жорен, хлопчиком у конторі страхового товариства, ливарником на заводі труб, помічником машиніста паровозу, інженером-меліоратором, фахівцем з електрифікації сільського господарства та двірником.
 
 
Володимир Набоков  все життя серйозно захоплювався метеликами і вніс чималий внесок у розвиток лепідоптерології – науки про лускокрилих. Він присвятив цим комахам 18 наукових статей, розробив нову класифікацію роду Polyommatus і відкрив 20 видів нових метеликів. Колекцію Набокова, в якій налічувалося 4324 екз. метеликів, дружина письменника після його смерті подарувалаЛозаннському університету (Швейцарія).
 
 
  Антон Павлович Чехов залишався вірним клятві Гіппократа все життя. Його професія вплинула і на його творчість: на думку багатьох критиків, саме медична практика допомогла Чехову створити відомі образи лікарів - Астрова («Дядя Ваня»), Димова («Стрибуха»), Соболя («Дружина»), Рагіна («Палата № 6»), Старцева («Іонич»).
 
 
Кен Кізі  під час свого навчання в Стенфордському університеті підробляв помічником психіатра. У госпіталі ветеранів Menlo Park він добровільно брав участь в експериментах, пов’язаних з прийомом психоделічних препаратів.
 
 
Джон Грішем  в юності служив доглядальником, а потім – поливальникомгазонів за один долар на годину. Незабаром його підвищили до садівника і додали до заробітку півтора долара. Однак до цього часу він вирішив, що подібна робота не обіцяє йому далеких перспектив і подався в слюсарі-водопровідники.
 
 
Харукі Муракамі у молодості служив продавцем у магазині звукозаписів, а пізніше разом з дружиною відкрив джаз-бар Peter Cat у Токіо. Також він встиг попрацювати ведучим нічного ток-шоу  західної музики  та субкультури
Поділитись Поділитись

АВТОР Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментарі:

Дописати коментар