Elliptic Labs: безконтактне жестове управління на основі ультразвуку

Технологія Elliptic LabsВже наступного року на ринку можуть з’явитися перші пристрої, що використовують інноваційну та недорогу в реалізації технологію управління. Норвезька компанія Elliptic Labs вперше провела публічну демонстрацію інноваційної технології жестового управління, що не вимагає безпосереднього контакту з контрольованим пристроєм.
Технологія Elliptic Labs використовує ультразвук. (Тут і нижче зображення розробника)
В основу системи Elliptic Labs покладено принцип ехолокації. Пристрій – комп’ютер, планшет або смартфон – генерує ультразвукові хвилі, які, відбиваючись від рук користувача, сприймаються масивом високочутливих мікрофонів. За часом затримки проходження сигналів до кожного з мікрофонів визначається положення кисті в просторі.
На основі цих даних формується керуюча команда. У порівнянні з іншими схожими комплексами, такими як камери, новинка забезпечує більш широке поле зору і значно менше енергоспоживання. Крім того, підвищується чутливість до дій користувача. Стверджується, що час реакції менший, ніж у сенсорних екранів, а точність визначення положення досягає 1 мм.
Технологія Elliptic Labs
Технологія Elliptic Labs
Для роботи системи необхідний невеликий мікрочіп, вартість якого після початку масового виробництва складе $1,3-1,5. Тобто його використання не повинно серйозно відбитися на ціні кінцевих пристроїв.
Технологія Elliptic Labs
Для роботи необхідний невеликий мікрочіп
Технологія забезпечує можливість управління з відстані до півметра. Тепер користувач зможе виконувати такі дії, як прокручування сторінок, перемикання між додатками або закладками в браузері, переміщення курсора, тощо, не торкаючись комп’ютера або смартфона. Вже продемонстрована коректна робота системи в іграх Fruit Ninja і Subway Surfers. З боку це виглядає так, ніби застосовується контролер Microsoft Kinect.
Elliptic Labs вже веде переговори із зацікавленими виробниками комп’ютерної техніки. Крім того, компанія випустила SDK – комплект для реалізації підтримки технології ультразвукового управління в Android-пристроях. Очікується, що продукти з підтримкою системи Elliptic Labs з’являться на ринку в 2014 році.
Одним з перших розробку візьме на озброєння якийсь «відомий азіатський виробник смартфонів». Важливо відзначити, що в комерційних продуктах всі компоненти, що відповідають за роботу системи, будуть абсолютно непомітні для користувача. Передбачається також, що в перспективі такі пристрої зможуть реагувати на жестові команди, навіть перебуваючи в сплячому режимі.
Поділитись Поділитись

АВТОР Unknown

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 коментарі:

Дописати коментар